טורט ורשתות חברתיות
- Edan Lloyd
- 19 בספט׳ 2017
- זמן קריאה 2 דקות
בפוסט הזה אני רוצה לדבר על הרשתות החברתיות ואיך אפשר להשתמש בהן לחבר אנשים עם טורט ולהגביר את המודעות לתסמונת טורט בחברה.
רשתות חברתיות כגון פייסבוק הופכות את העולם שלנו לכפר גלובלי קטן שמחבר אנשים מכל העולם בעלי מכנה משותף. ניתן ליצור קבוצות של אנשים שיש להם מכנה משותף כמו שעשיתי כשיצרתי קבוצת חברים של אנשים עם טורט בפייסבוק. הקבוצה התחילה בקטן אבל גדלה כל הזמן וכרגע עומדת על 46 חברים.
כשהקמתי את הקבוצה, בעזרתה של ענת מארגון אסט"י (ארגון של תסמונת טורט בארץ) חשבתי על קבוצה שתתן מקום ביטוי לכל מי שיש לו תסמונת טורט ותאפשר במה לשתף את הקשיים והתמודדויות שלנו. על ידי השיתוף אנחנו יכולים להתחזק ולהתמודד בצורה יותר טובה עם התסמונת . הקבוצה היא סודית כדי שאנשים יוכלו לשתף כל מה שהם רוצים בלי לחשוש. היה לי משמעותי להקים את הקבוצה והיא מאד חשובה לי.
עם הרשתות החברתיות ניתן לחבר אנשים ממגזרים ודתות שונות, ברשתות החברתיות אין גבולות. מצד אחד זה טוב כי אתה נגיש כל הזמן ולא משנה מאיזה מקום בעולם אתה נמצא. ניתן להגיע לכל אדם או קבוצה של אנשים בלי לצאת מהבית. לא חייבים להגיע למקומות ציבוריים על מנת לדבר או לנהל שיחות וקשרים חברתיים. מצד שני השימוש ברשתות חברתיות גרמה לכך שהרבה קשרים אישיים אינם פנים אל פנים והצד האנושי קצת קהה.
נכון, שלא תמיד אתה יודע מי נמצא מעבר למסך ועם מי אתה מדבר מכיוון שאין צורך לשים תמונה וגם אתה יכול לשים כל תמונה שאתה רוצה, וזה יכול להיות גם בעייתי. אפשר ליצור ישויות אפקטיביות שזה בעיניי פרצה גדולה באינטרנט שצריך לתת עליה את הדעת.
לפי דעתי רשתות חברתיות ופייסבוק בראשם הם עדיין כלי מדהים שדרכו ניתן להגיע לכמות גדולה של אנשים מרחבי העולם כדי להפיץ מסרים ולהעלות תודעה בנושאים חשובים של החברה. אנחנו צריכים לרתום את הכלי הזה לצרכים ולמטרות שלנו. המטרה היא העלאת המודעות והפצת מסרים בנושא תסמונת הטורט כדי לעזור לאנשים עם טורט להשתלב בחברה.
Comentarios